Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Εκδήλωση με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο», πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2019, από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, με ομιλητή τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Γιώργο Ντιζέ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν σε δεκάδες μαθητές συμβουλές για το πώς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές στο διαδίκτυο.


Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, Γιώργος Ντιζές, επεσήμανε ότι το διαδίκτυο εκτός από τα πολλά οφέλη που έχει, κρύβει και αρκετούς κινδύνους, με τους μαθητές να είναι περισσότερο ευάλωτοι.

Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ασφάλεια του Βόλου έχει πραγματοποιήσει τη φετινή σχολική χρονιά πάνω από 40 διαλέξεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων του νομού, ενώ τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 4.000 παιδιά.

Ο κ. Ντιζές συμβούλεψε τόσο τους μαθητές, όσο και τους γονείς να έχουν πολύ καλή επικοινωνία και οι γονείς να γνωρίζουν τι κάνουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ, γιατί διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία και μπορούν να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από κάτι ωραίο, ενώ οι ανήλικοι παρασύρονται από κάτι που είναι όμορφο και της μόδας, και είναι πιθανό να πέσουν σε παγίδες.


Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νικόλαος Κατσιαβριάς, σημείωσε ότι η σημερινή εκδλήλωση οργανώθηκε γιατί τα παιδιά περνούν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη τηλεφώνου ή υπολογιστή, ασχολούνται ανυποψίαστα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΕΡΤ - ΒΟΛΟΣ